باشگاه ادبی بانوی فرهنگ با هدف تربیت، همافزایی اندیشه و توانمندی بانوان نویسنده، فعالیت خود را علاوه بر حوزه داستان و رمان به روایتنویسی توسعه میدهد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، نشست رسانهای جشن شش سالگی بانوی فرهنگ با حضور سارا عرفانی، مدیر باشگاه ادبی بانوی فرهنگ و معصومه امیریان، مسئول آموزش باشگاه ادبی بانوی فرهنگ امروز ۳۰ بهمن ماه در سالن استاد صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.
سارا عرفانی در این نشست به ۶ سال سابقه فعالیت باشگاه ادبی بانوی فرهنگ اشاره کرد و یادآور شد: این باشگاه با هدف تربیت، همافزایی اندیشه و توانمندی بانوان نویسنده تاسیس شده است. فعالیت این باشگاه تا امروز در حوزه داستان و رمان بوده و قرار است بخش روایتنویسی را نیز اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه رویکرد باشگاه ادبی بانوی فرهنگ، تولید آثار موفق و فاخر و رشد زنانهنویسی است، تصریح کرد: ما میخواهیم افراد را به واسطه برگزاری دورههای آموزشی چون عناصر مقدماتی داستان، آشناییزدایی، درستنویسی، داستاننویسی پیشرفته و خلاقیت زمانی به نوشتن علاقهمند و بانوان سراسر کشور را آماده نوشتن کنیم.
عرفانی با اشاره به تمرکز باشگاه ادبی بانوی فرهنگ بر استعدادیابی و پرورش نویسندگان نوقلم، به تشریح برنامههای جشن شش سالگی باشگاه ادبی بانوی فرهنگ پرداخت و گفت: طی دو روز سوم و چهارم اسفندماه ویژه برنامههایی خواهیم داشت؛ از جمله اینکه در سوم اسفندماه دیدار اعضای بانوی فرهنگ با مربیان چند ماه اخیر برگزار خواهد شد و بر این اساس از ساعت ۱۴ تا ۱۸ امکان ملاقات با نویسندگان استانی عضو باشگاه ادبی فراهم میشود. همچنین در روز ۴ اسفند ماه برنامه عصری با زنان نویسنده با حضور مهناز فتاحی برگزار میشود و در ادامه تولد باشگاه ادبی بانوی فرهنگ جشن گرفته خواهد شد و نمایشی از تولیدات یکی از اعضای بانوی فرهنگ به اجرا در میآید.
وی افزود: در کنار این برنامه، فروشگاه و نمایشگاهی از کتابهای اعضای باشگاه ادبی بانوی فرهنگ شامل ۱۲۰ اثر ادبی به مخاطبان ارائه خواهد شد.
رونمایی سه کتاب
مدیر باشگاه ادبی بانوی فرهنگ از رونمایی سه کتاب «فصل توتهای سفید»، «انتقام» و «برای میلگردها سعدی بخوان» خبر داد و در ادامه به برنامه تجلیل از یک نویسنده پرتلاش یکسال گذشته که عضو باشگاه ادبی بانوی فرهنگ است، اشاره کرد.
وی دیگر برنامه ششمین سالگرد باشگاه ادبی کانون فرهنگ را آغاز عضوگیری از طریق سایت این باشگاه معرفی کرد.
معصومه امیرزاده که به عنوان مسئول آموزش باشگاه ادبی بانوی فرهنگ در این نشست حضور داشت؛ نیز گزارشی از عملکرد واحد آموزش باشگاه ارائه کرد.
وی جمعیت مولد برای باشگاه ادبی بانوی فرهنگ را بانوان نویسنده معرفی کرد و افزود: آنچه میخواهیم تولید کنیم در حوزه ادبیات متعهد است؛ بنابراین رویکردهایی را برای آن مشخص کردهایم و نویسندگان را در انتخاب سوژه آزاد گذاشتهایم، اگرچه برایمان اهمیت دارد که به لحاظ تکنیکی آثار قوی و از نظر مضمونی تولیدات در حوزه ادبیات متعهد باشند.
وی رویکردهای اصلی باشگاه ادبی بانوی فرهنگ و آثار ادبی را امیدآفرینی، خانوادهمحوری، حضور شخصیت زن خردمند در داستان و استفاده از قدرت زنانه در داستان معرفی کرد و افزود: در سوژهیابی، نویسندگان آزاد هستند و مسیر رشد و توسعه یکساله برایشان در نظر گرفته خواهد شد تا با عملکرد جوششی و کوششی مسیری که سایر نویسندگان به شکل طولانیتری طی میکنند را با سرعت بیشتری سپری کنند.
مسئول آموزش باشگاه ادبی بانوی فرهنگ اظهار کرد: ما معتقدیم آفرینش ادبی و هنری به وسیله ۴ محور اتفاق میافتد که شامل آموزش مبانی نظری، تجربه زیسته، مواجهه فعال با اثر هنری و نوشتن است که ما آنها را تبدیل به برنامه کردهایم. در حوزه مبانی نظری، آموزش عناصر داستان در گلستان و بوستان سعدی و ایده ناظر بر داستانهای عرفانی مثنوی را برگزار کردهایم. در حوزه تجربه زیسته، عصری با زنان نویسنده برگزار شد که شامل تجارب زیسته نویسندگان درحوزه داستاننویسی بود.
وی با بیان اینکه مایل هستیم سال آینده بهجای شنیدن تجارب زیسته به سمت خلق تجربه زیسته برویم و دوستان را در مواجهه با تجاربی که زنان به راحتی نمیتوانند داشته باشند، قرار دهیم تاکید کرد: در حوزه مواجهه با اثر هنری دو برنامه مستمر یعنی سهشنبههای خواندنی و متون کهن را برگزار کردیم. در حوزه نگارش نیز «یکشنبههای فیروزهای» انگیزهبخش نویسندگی و سیر آموزشی آن بود.
پیشخوان رنگین باشگاه ادبی بانوی فرهنگ در سال آینده
امیرزاده دیگر برنامه آموزشی باشگاه ادبی بانی فرهنگ را مدرسه ناپیوسته معرفی کرد که چیستی داستان دینی و نقش کهن الگوها در شخصیتپردازی را برای علاقهمندان به نویسندگی تشریح کرد. به گفته وی، در اینجا همچنین خودآزمایی انجام شد و دوستان طرحهایی را با توجه به آموزشهایی که دیده بودند ارائه کردند که ۹۷ طرح بود و از میان آنها هیات داوران ۲۳ طرح را انتخاب کرد.
وی افزود: از آنجا که تفاوت و فاصله طرحهای منتخب با دیگر آثار از جهت داستانی زیاد نبود، تصمیم گرفتیم دوره دیگری که خروجی محور باشد برگزار کنیم. با دوره داستاننویسی پیشرفته ۴ ماه افراد آموزش دیدند و در نهایت ۳۰ نفر به طرحی رسیدند که قابلیت استخراج رمان را دارد و این اتفاقی بسیار جذاب برای ما بود.
امیرزاده ادامه داد: از میان 70 طرح ۳۰ نفر وارد مرحله بعد شدند و ۱۸ نفر داستانشان به فصل ۱ و ۲ رسیده و این بدین معنی است که سال آینده پیشخوان باشگاه ادبی بانوی فرهنگ رنگین از کتابهای تولیدی خواهد بود.
وی در پایان سخنانش از چاپ داستانهای کوچک «ده» به زبان عربی به عنوان برنامه آینده باشگاه ادبی بانوی فرهنگ اشاره کرد.
نظر شما